Master in het beheer van gezondheidsgegevens
  Master in het beheer van gezondheidsgegevens

Doel:
De opleiding heeft tot doel de studenten zowel theoretische al praktische kennis en vaardigheden aan te leren met betrekking tot het vergaren, verzenden en bewaren van gezondheidsgegevens.

Bij afstuderen, moet de deelnemer zowel de technieken als de principes van "good practice" meester zijn, met betrekking tot medische gegevens.

Hij moet vertrouwd zijn met data-verwerkende systemen (minstens op het functionele vlak), en alle implicaties betreffende beveiliging, netwerk-organisatie, juridische en economische impact en dit alles in een bewust kader van verantwoord patiënt-vriendelijke ingesteldheid

Inhoud:
Kennis:
informatica, statistiek-epidemiologie, codificatie en registratie van gegevens, gezondheidsindicatoren,gezondheidseconomie en wetgeving; daarenboven wordt een individueel originele masterproef ingewacht en beoordeeld.

inzichten:
grondig inzicht in de stand van zaken betreffende beheer van gezondheidsgegevens

vaardigheden:
de afstuderenden zijn in staat systemen met betrekking tot gezondheidsgegevens te analyseren, te beoordelen en zelfstandige bijdragen te leveren om ze te verbeteren.

houdingen:
een positieve doch kritische houding ten opzichte van de technologische ontwikkeling, waarbij de patiënt centraal blijft.

Informatie over het deeltijds modeltraject:
Studenten die de opleiding via een deeltijds modeltraject (2 delen) wensen te volgen, dienen zich te wenden tot de facultaire studentenadministratie, die het voorgestelde deeltijds studieprogramma voor goedkeuring voorlegt aan de GIT-commissie.

   
  Naar het hoogste niveau van de site Naar een hoger niveau van de site Ga naar de algemene informatie Ga naar de help-pagina's Ga naar de zoekpagina's Engelse versie / English version Terug naar de vorige pagina Terug naar de hoofding van deze pagina